Меню сайту

УВАГА! Правила для уникнення ризику виникнення Інфекційних хвороб на уражених територіях

 За рекомендаціями МОЗ України  перелік правил, яких необхідно дотримуватися, щоб  знизити  ризик  виникнення  інфекційних  захворювань на уражених  територіях:

·         Пити тільки бутильовану або привізну воду.

·         Воду для приготування їжі і господарських потреб потрібно брати тільки з перевірених джерел. Зазначається, що річка чи криниця у дворі – більше не є перевіреними джерелами води. Як і водопровід, призначений для технічних цілей.

·         Необхідно кип’ятити або дезінфікувати в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Водночас зазначається, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення.

·         Відмовитися від продуктів, які були підтоплені водою (навіть від консервації).

·         Піддавати всі продукти термічній обробці (варіння, смаження, запікання).

·         Ретельно мити руки з милом.

·         Не одягати речі, які були забруднений під час підтоплення, без попереднього прання та дезінфекції.